Belga

| Voorzitter Alex Muzio

Union-voorzitter Alex Muzio: ‘We hopen voor juni op doorbraak in stadiondossier’

JB
© BRUZZ
10/05/2024

Voorzitter en meerderheidsaandeelhouder Alex Muzio hoopt nog voor de verkiezingen van 9 juni een doorbraak te forceren in het stadiondossier van Union. Dat zei hij donderdagavond na de bekerwinst. “We voelen de steun en hebben er een goed gevoel bij.”

Union heeft na 89 jaar nog eens een prijs op nationaal niveau gegrepen. Opluchting en ontlading overheersten na affluiten, maar enkele uren later zat de ambitieuze club met haar gedachten ook al elders. Met het zilverwerk in zijn handen beklemtoonde ceo Philippe Bormans op de trappen van het gemeentehuis van Sint-Gillis de honger in de groep: de beker zet de titelaspiraties van Union kracht bij. “We willen absoluut een tweede trofee naast deze beker zetten.”

Princiepsakkoord voor 9 juni?

Voor voorzitter Alex Muzio moet de bekerwinst dan weer deuren openen in het stroeve stadiondossier. “Een nieuw stadion is op de lange termijn simpelweg levensnoodzakelijk voor de club”, zegt hij aan BRUZZ.

“We spelen sowieso Europees voetbal volgend seizoen, al weten we nog niet in welk toernooi. In ieder geval zullen we daarvoor uiteraard niet in het Dudenpark terechtkunnen, en ook niet in het Lotto Park (ook Anderlecht speelt volgend seizoen Europees voetbal, red.). Maar los daarvan is een nieuw stadion essentieel. Je kan wel een beker winnen, maar iedereen weet dat een nieuwe thuishaven vele malen belangrijker is voor de toekomst van de club. En we voelen dat we wat dat betreft veel steun hebben.”

De gemeente Vorst, het Brussels Gewest en Union lijken in het stadiondossier inderdaad – eindelijk – dichter naar elkaar toe te groeien. Staatssecretaris voor Stedenbouw Ans Persoons (Vooruit) droomt er zelfs van om nog voor de verkiezingen van 9 juni een princiepsakkoord over de Bemptsite te vinden tussen de betrokken partners.

Muzio stemt in met die timing: een doorbraak voor 9 juni, de stedenbouwkundige vergunning voor oktober.

“Ik weet ondertussen wel wat over Belgische politiek”, lacht de Londenaar. “Niets is zeker, maar we zijn optimistisch. We hebben er een goed gevoel bij.” De gesprekken gaan de komende weken alvast verder.

lees verder onder de foto

Union stadion

| Projectiefoto's van het beoogde stadion van Union op de Bemptsite langs de Brits Tweedelegerlaan.

Werklust

Muzio kwam na afloop ook nog terug op die historische bekertriomf. “Dit is uiteraard het grootste moment in mijn zes jaar bij de club. Ik heb een stuk of tachtig vrienden opgetrommeld uit Londen, iedereen viert volop mee.”

Antwerp kreeg weinig klaargespeeld op de Heizel, maar de Union-voorzitter beleefde wel een stressvolle tweede helft. “Antwerp was niet echt gevaarlijk, maar had tussen minuut 60 en 85 wel véél balbezit. Dan kan één klein moment voldoende zijn. Maar de laatste tien minuten was ik kalmer: ik voelde dat de buit binnen was.”

Voor Muzio vormt de werklust voor elkaar het succesrecept van Union. “Er zit vechtlust en een teamgeest in. Er wordt veel aandacht besteed aan die samenhang, ook vanuit het bestuur.”

Maandag neemt Union het in de Champions’ Play-offs op tegen leider Club Brugge. Het verschil tussen beide teams bedraagt drie punten.

Als Union zich later deze maand tot landskampioen zou kronen, wordt het trouwens de tweede 'dubbel' uit de clubgeschiedenis: enkel in 1913 slaagde Union erin om zowel de titel als de beker in de wacht te slepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni