'From Dust to Dust' van Melvin Moti

Ive Stevenheydens
© Agenda Magazine
08/03/2010
In zijn eerste Belgische solotentoonstelling voert de Nederlandse kunstenaar Melvin Moti (1977) heel wat stof op. 'From dust to dust' is een complex, bijna ongrijpbaar project waar de toeschouwer zelf een touw aan moet vastknopen.

De kunstenaar voert een rist schijnbaar uiteenlopende elementen op. Maar wat hebben de wanddecoratie in textiel, Joshua Reynolds' Portrait of Mary Barnardiston uit 1750 en een bokaaltje met huiselijk stof uit de 19e eeuw gemeen?

oals eerder al het geval was bij Moti, verzet ook From dust to dust zich tegen elke vorm van interpretatie. Hij verkiest sfeer boven een afgebakend gegeven.

Eén centraal gegeven is er echter wel: stof. Doorgaans werkt Moti met pellicule, en ook ditmaal neemt film een voorname rol in. Zo eindigt From dust to dust met de projectie van het arbitrair getitelde Dust (2010), een 35mm-film die Moti samen met Jean-Marc Gauthier maakte. We zien geanimeerde ophopingen van stof. Ook bij dit werk moet de toeschouwer zelf zijn weg zoeken.

Maar is dit dan een interessante tentoonstelling? Dat hangt van u af, beste bezoeker. Indien u op zoek gaat naar - puur subjectieve - verbanden, misschien wel. From dust to dust is even vluchtig als stof zelf. Maar laat stof niet altijd sporen na?

:: From Dust to Dust - Melvin Moti
wanneer: > 25 april 2010 - woensdag > zaterdag van 12.00 > 19.00 uur + zondag van 11.00 > 17.00 uur
waar: Wiels, Van Volxemlaan 354, Vorst - 02-347.30.33 - wiels@wiels.org
tickets: 2 / 4 / 6 euro

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni