Brasserie Ommegang op de Grasmarkt mag de komende weken en maanden pronken met de titel van "Beste Stoofvlees van Brussel 2024" gewonnen. De jury en het publiek waardeerden vooral de malsheid van het vlees en de originaliteit van het recept, terwijl de bedenker en kok toch trouw wist te blijven aan de door en door Belgische traditie. Het publiek en de jury werden uitgenodigd om via een QR-code te stemmen op hun favoriete stoofvlees.
Brasserie Ommegang maakt beste stoofvlees
Lees ook: Brusselse boef: Stoofvlees
Meer dan 30 Brusselse restaurants namen deel aan de eerste editie van deze wedstrijd georganiseerd door evenementenbureau BXLove. Brasserie Ommegang haalde het voor 'Les Petits Oignons', 'La Taverne du Passage', 'Au Stekerlapatte' en 'Het Kelderke'.
De prijs voor de beste frieten, niet onbelangrijk bij stoofvlees, ging naar 'Au Vieux Saint Martin'.
Volgend jaar staat de wedstrijd in het teken van 'vol au vent', ook wel bekend als het koninginnenhapje.
Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws , stoofvlees , Brasserie Ommegang , Les Petits Oignons , Het Kelderke , Au Stekerlapatte , Taverne du Passage
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.