Precies een maand na de aankondiging van de sluiting is er goed nieuws voor de trouwe klanten van het Lunch Garden-restaurant in Sint-Agatha-Berchem. Het opent komende maandag opnieuw de deuren. De Belgische klassiekers blijven, maar er komt wel meer variatie op de menukaart. “Het moet niet altijd alleen maar stoofvlees zijn. Chili con carne kan ook.”

Anthony Utens van de voormalige Lunch Garden in Sint-Agatha-Berchem.
Lunch Garden Sint-Agatha-Berchem krijgt maandag doorstart onder nieuwe naam
Restaurantketen Lunch Garden kondigde een maand geleden het faillissement aan. Voor 41 van de 62 restaurants in ons land komt er een doorstart dankzij een nieuwe investeerder, maar die heeft de vier Brusselse restaurants links laten liggen. Daardoor leek een definitieve sluiting onafwendbaar, iets waar de vaste klanten van het restaurant in Sint-Agatha-Berchem met ongeloof op reageerden.
Voor hen is er nu toch goed nieuws. Na de aankondiging van het faillissement beloofde de uitbater van de vestiging in Sint-Agatha-Berchem om te vechten voor zijn zaak. Die belofte heeft hij waargemaakt.
“Toen bleek dat onze vestiging niet zou worden overgenomen door de nieuwe investeerder was de boodschap van Lunch Garden dat we vrij waren om te onderhandelen over een overname,” zegt Anthony Utens. “Dat hebben we ook gedaan. Met de curator hebben we een akkoord gevonden voor de overname van de inboedel en met de huisbaas hebben we afgesproken dat we het pand verder blijven huren.”
Global & Good
Dat betekent dat het restaurant op de site van shoppingcentrum Basilix voorlopig het enige Brusselse Lunch Garden-restaurant is met zicht op een heropening. De vestigingen in Evere en Oudergem blijven dicht. De eigenaars in Oudergem nemen wel het filiaal van Kraainem over.
Wel verdwijnen de naam Lunch Garden en de typerende geel-oranje-groene naamborden en vlaggen, want als zelfstandige restaurantuitbater mocht Utens op zoek naar een nieuwe naam.
Global & Good, zo zal het restaurant voortaan heten. “We blijven inzetten op kwaliteitsvolle voeding, maar willen ook meer inspelen op de noden van de markt,” aldus Utens. Klanten mogen zich dus aan wat verandering verwachten, onder meer op de menukaart. “We houden vast aan onze Belgische klassiekers, want we blijven in België, maar de insteek was ook dat we in Brussel zitten, waar je verschillende culturen terugvindt.”
“Het wordt geen echte wereldkeuken, maar we gaan wel meer variatie aanbieden, met bijvoorbeeld verschillende soorten pasta’s en Aziatische wokgerechten. Het moet niet altijd alleen maar stoofvlees zijn. Chili con carne kan bijvoorbeeld ook,” gaat Utens verder. “We gaan ook meer vegetarische gerechten aanbieden, niet alleen voor de vegetariërs, maar ook voor mensen die vlees eten en al eens iets gezonders willen proeven. Daar gaan we meer op inzetten.”
Moderniseren
Daarnaast komt er een formule met dagschotels en gaat Utens nog meer inzetten op aanhuisleveringen, onder meer via het platform Uber Eats. Op die manier hoopt de restauranteigenaar dat het oubollige imago van de Lunch Garden-restaurants verleden tijd wordt. “Moderne trends zetten we verder,” zegt Utens. “Er waren een aantal aspecten van Lunch Garden waarin ik me niet kon vinden. Ik zag het als een kans om bij te sturen en ben er helemaal voor gegaan.”
Samen met zijn team is Utens nu nog volop bezig met aanpassingen in het restaurant. Als alles vlot verloopt gaan de deuren komende maandag open. “Elke dag zijn we bezig in de vestiging, bijvoorbeeld voor het weghalen van de oude signalisatie, en elke dag komt er volk op de deur kloppen om te vragen wat er gaat gebeuren. Ik heb er veel vertrouwen in.”
De branding wordt anders en ook de menukaart krijgt een nieuwe invulling, maar één ding verandert er alvast niet: het personeel. “Het vaste team keert terug. Dat had ik beloofd als er een doorstart zou komen. Ze komen ook terug onder dezelfde voorwaarden, dus voor hen verandert er helemaal niets,” aldus Utens nog, “behalve dat ze even hebben kunnen genieten van een verplichte vakantie.”
Lees meer over: Sint-Agatha-Berchem , Economie , Lunch Garden , basilix , Brusselse restaurants , faillissement