Het voorbije half jaar was één van de natste ooit en dat blijft niet zonder gevolgen. De Brusselse horeca kan niet op de normale omzet rekenen zoals bij zonnig terrasjesweer, en ook plukboerderijen en waterzuiveringsstations ondervinden stilaan de nadelen.
BRUZZ 24 over gevolgen nat lenteweer: 'In de toekomst moeten we anticiperen op situaties''
Regen is meestal een zegen voor de natuur, maar trop is teveel. Dat ondervinden ze bij de zelfplukboerderij CourJette aan het Laarbeekbos in Jette. De grond is zó doorweekt dat bewerken bijna onmogelijk is geworden.
Door het grillige weer is de oogst dit jaar later dan verwacht. De natuur is niet meer zo voorspelbaar als vroeger, en dat is vervelend voor de leden die hun eigen groenten nog niet kunnen oogsten.
Het uitzonderlijk natte weer heeft ook gevolgen voor de waterzuiveringsstations. Door de overvloedige regenval komt er meer afval in de riolering terecht, waardoor de filterinstallatie een tandje moet bijsteken.
Voorlopig is de volle capaciteit van waterzuiveringsstations nog niet bereikt en komt de zuivering van het water nog niet in gedrang. Maar echt lang hoeft dit toch niet meer te duren.
Ook economisch zorgt de regenval voor heel wat verschuivingen. In de shoppingcentra is het drukker dan anders en ook in de cinema's zit meer volk. Maar heel wat Brusselse horeca-ondernemers zien hun inkomsten in het water vallen. Sommige bars en restaurants doen zelfs niet meer de moeite om het terras op te zetten, omdat het weer zo onvoorspelbaar is.
Lees meer over: Brussel , Samenleving , regen , regenweer , lente , Brusselse horeca , courjette
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.