Aan de start bij de 6.000 fietsers van de BXL Tour: 'Ik ga winnen'

16/06/2024

Meer dan 6.000 fietsers staan zondagochtend ongeduldig te wachten in het Warandepark op het startschot van de BXL tour. De zenuwen zijn merkbaar aanwezig, maar de deelnemers kijken er vooral ook naar uit om eens ongehinderd zonder auto’s door Brussel te kunnen fietsen. ‘Ik ben zenuwachtig, maar ik ga winnen.’

Peter Eddy Merckx gaf om 9.00 uur het startschot van de wedstrijd, die een parcours van 40 kilometer volgde door verschillende Brusselse gemeenten, waaronder Sint-Pieters-Woluwe, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Elsene, Etterbeek, Schaarbeek en Brussel-stad (Laken). Tussen 7.00 en 13.00 uur waren daardoor heel wat straten afgesloten voor de koers.

De deelnemers konden kiezen tussen vier categorieën: een recreatief niveau ('riders'), een competitief niveau ('cyclo' vanaf 12 jaar of 'masters' vanaf 19 jaar), en een categorie paracycling, waaraan wereldkampioen Maxim Hordies deelname. In de 'master'-categorie bereikte de eerste man na 53 minuten en 50 seconden de finish, de eerste vrouw deed er 55 minuten en 23 seconden over. De officiële aankomst van deze uitgeregende editie was om 13.00 uur, daarna volgde de prijsuitreiking.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni