Belga

| Samuel Edozie viert het doelpunt tijdens de match tegen het Bulgaarse team Ludogorets.

Anderlecht behoudt perfect rapport tegen tienkoppig Ludogorets

© Belga
24/10/2024

RSC Anderlecht pronkt na drie wedstrijden in de league phase van de Europa League met een fraaie 9 op 9. Donderdagavond zetten de Brusselaars in eigen huis het Bulgaarse Ludogorets, dat lang met tien speelde, opzij met 2-0.

Coach David Hubert had voor de gelegenheid flink wat wissels doorgevoerd in vergelijking met het elftal dat vorige week in de Jupiler Pro League een pijnlijke nederlaag leed op het veld van rode lantaarn Beerschot. Zo kreeg Luis Vazquez voorin de voorkeur op Kasper Dolberg. De Argentijn had zijn coach in de openingsfase meteen kunnen terugbetalen voor het vertrouwen maar hij miste een unieke kopkans. Anderlecht was op dat moment al aan een achterstand ontsnapt toen de inlopende Almeida na een hoekschop op een haar na de 0-1 miste.

Na een half uur spelen vielen de bezoekers met tien. Na een VAR-tussenkomst moest aanvaller Caio Vidal van het veld voor een slag met de elleboog in het aangezicht van Tristan Degreef. Anderlecht had vanaf dan een numeriek voordeel en voerde de druk stelselmatig op, maar de verlossende goal bleef uit.

Bij de start van de tweede helft bracht Hubert met Samuel Edozie vers bloed tussen de lijnen. Het bleek een gouden wissel want in 68e minuut trapte de Engelse winger zijn team op voorsprong. Na geblokte pogingen van de eveneens ingevallen Verschaeren en Simic kon hij in de rebound scoren.

Anderlecht leek zijn schaapjes op het droge te hebben maar in de slotfase was het nog bibberen nadat een doelpunt van Rwan Seco na een VAR-interventie werd afgekeurd voor buitenspel. Diep in blessuretijd nam Anders Dreyer met de 2-0 de laatste twijfel weg.

Over twee weken (op 7 november) speelt Anderlecht zijn vierde van in totaal acht groepsmatchen. Paars-wit is dan te gast bij de Letse kampioen RFS.