RSC Anderlecht

| Jan-Carlo Simić maakt de overstap van AC Milan.

Anderlecht heeft met Servische verdediger Jan-Carlo Simic eerste versterking beet

© Belga
23/07/2024

RSC Anderlecht heeft met Jan-Carlo Simic zijn eerste versterking van de zomermercato afgerond. De Servische verdediger met Duitse roots komt over van AC Milan en zette in het Lotto Park zijn handtekening onder een contract van vijf seizoenen. Dat bevestigde paars-wit dinsdag via een persbericht.

De negentienjarige Simic genoot zijn jeugdopleiding in Duitsland bij SV Hegnach, Stuttgarter Kickers en VfB Stuttgart, vooraleer hij in de zomer van 2022 in Milaan neerstreek.

Na een seizoen bij de U19 maakte hij in december zijn debuut in de hoofdmacht van de Rossoneri en luisterde hij zijn eerste wedstrijd onder Stefano Pioli op met een doelpunt tegen AC Monza. Nadien kwam de Servische jeugdinternational bij de Italiaanse vicekampioen nog drie keer in actie in de Serie A en twee keer in de Coppa Italia.

"Ik ben heel erg fier om bij zo'n prestigieuze club als Anderlecht te tekenen", reageert Simic op zijn transfer. "Iedereen kent Anderlecht en de spelers van wereldniveau die hier hun carrière zijn begonnen. Het lijkt mij dus de perfecte stap om verder te groeien en te leren van de meer ervaren spelers. Ik kijk ernaar uit om overwinningen te vieren met mijn medespelers en de fans."

Simic moet in Brussel het vertrek opvangen van Rode Duivel Zeno Debast, die een toptransfer realiseerde naar het Portugese Sporting. In de centrale as van de verdediging gaat de jonge Serviër een duo vormen met Jan Vertonghen, die vorige week zijn contract bij Anderlecht met een jaar verlengde. Volgens mediaberichten betaalt Anderlecht drie miljoen euro voor de diensten van zijn nieuwe verdediger.

"Nu we Jan Vertonghen hebben vastgelegd voor een extra seizoen, is Jan-Carlo het volgende belangrijke puzzelstuk. Hij is een bijzonder getalenteerde, jonge speler met toch al wat ervaring in een van de grootste competities in Europa", sluit CEO Sports Jesper Fredberg af.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni