David Hubert, interim-coach van RSC Anderlecht

PhotoNews

| David Hubert, interim-coach van RSC Anderlecht.

Anderlecht verdedigt perfect rapport in Europa League, ook Union komt Europees in actie

© Belga
24/10/2024

Anderlecht begon met 6 op 6 voortvarend aan de league phase van de Europa League. Donderdagavond mikt paars-wit in de thuiswedstrijd tegen het Bulgaarse Ludogorets op een derde opeenvolgende zege. Dat zou een flinke stap betekenen op weg naar de kwalificatie.

De spelers van coach David Hubert hebben bovendien iets recht te zetten na het pijnlijke 2-1-verlies in de Belgische competitie tegen rode lantaarn Beerschot. Om 21 uur wordt er afgetrapt in het Lotto Park.

Nog in de Europa League gaat Union Sint-Gillis in de vooravond (18.45 uur) op bezoek bij het Deense Midtjylland. De bekerwinnaar en vicekampioen haalde uit zijn eerste twee wedstrijden slechts één punt en kan een eerste zege dus goed gebruiken.

In de Conference League staat de tweede speeldag in de league phase op het programma. AA Gent neemt het voor eigen publiek op tegen het Noorse Molde. Dat is veel meer een haalbare kaart dan de Engelse topclub Chelsea, de tegenstander in hun eerste wedstrijd.

De Buffalo's gingen op Stamford Bridge strijdend met 4-2 ten onder. De match in de Planet Group Arena begint om 18.45 uur. Dan zal voor Cercle Brugge het eindsignaal in IJsland al hebben weerklonken. De Vereniging gaat in de namiddag (aftrap 16.30 uur) op bezoek bij Vinkingur en mikt op een tweede opeenvolgende Europese zege. Begin oktober won Cercle met 6-2 van het Zwitserse St Gallen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni