| Brussels Airport Marathon (archiefbeeld).

Brussels Airport Marathon kondigt nieuwe route aan langs iconische monumenten en natuur

JP
© BRUZZ
28/05/2024

De Brussels Airport Marathon kondigt een nieuwe route aan, langs verschillende iconische Brusselse monumenten met finish op het Paleizenplein. De marathon vindt plaats op 3 november en biedt ook een halve marathon, een kortere route van 7 kilometer en een Kids Run van 1 kilometer.

De start is op het Brouckèreplein, waarna de deelnemers van de volledige marathon via de Annie Cordytunnel en langs de Basiliek van Koekelberg lopen. De route loopt ook langs groene gebieden, zoals het Moeras van Ganshoren en het Koning Boudewijnpark in Jette.

De lopers passeren naast de Basiliek nog meer emblematische Brusselse monumenten: de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken, het Kasteel van Laken, het Koning Boudewijnstadion en natuurlijk het Atomium. Daarna keren de lopers terug naar het centrum van Brussel, waar ook de halvemarathonlopers aansluiten die verder hetzelfde traject volgen.

Vanaf het Heizelplateau voert het parcours langs de Japanse Toren en het Chinese Paviljoen, voordat de route naar de Van Praetbrug leidt, om daarna door te gaan naar de beklimming van de Lambermontlaan in Schaarbeek. De route leidt de lopers via de Jubelparklaan en de Wetstraat, voordat ze aankomen bij de finish op het Paleizenplein. Vorig jaar was de finish voorzien in het Koning Boudewijnstadion.

Korte route en kinderroute

De kortste route – van 7 kilometer – heeft een andere startplaats, in de Wetstraat voor het Federaal Parlement, maar finisht eveneens op het Paleizenplein. Ook voor kinderen is er een route uitgestippeld.

De Persil Kids Run is 1 kilometer lang en start en finisht aan het Paleizenplein. Kinderen tot 12 jaar kunnen deelnemen om op hun eigen tempo te stappen of te lopen en worden per leeftijdsgroep ondersteund door begeleiders.

Marathons of halve marathons vallen in de smaak bij de Brusselaar. Dit jaar deed een recordaantal sportievelingen mee aan de 20 kilometer door Brussel. In totaal hebben 45.000 mensen zich ingeschreven voor het parcours. Ook de Brussel Airport Marathon kan vaak op duizenden inschrijvingen rekenen, zo liepen vorig jaar 9.000 deelnemers mee.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni