| "Het voelt geweldig. Ik ben blij hier eindelijk te zijn en ik kan niet wachten om te starten", zegt Amadou Onana.

Brusselse voetballer Amadou Onana kijkt uit naar avontuur bij zijn nieuwe club Aston Villa

© Belga
23/07/2024

Amadou Onana verlaat Everton en maakt in de Premier League de overstap naar Aston Villa. "Het voelt geweldig. Ik ben blij hier eindelijk te zijn en ik kan niet wachten om te starten", liet de 17-voudige Rode Duivel optekenen op de webstek van de Engelse club uit Birmingham.

De 22-jarige middenvelder moet bij zijn nieuwe werkgever het vertrek opvangen van de Braziliaan Douglas Luiz, die naar Juventus is verhuisd. Aston Villa was vorig jaar de seizoensverrassing in de Premier League en treedt komend seizoen aan in de Champions League. Ook Youri Tielemans en Leander Dendoncker staan er onder contract.

"Ik had verschillende redenen om bij deze club aan de slag te gaan", vervolgde Onana. "Er heerst hier een gezonde sfeer om te groeien als speler en persoon. Verder speelde het team attractief voetbal vorig seizoen, met veel goals en kwalificatie voor de Champions League als gevolg. Manager Unai Emery is bovendien een van de besten in zijn vak. Hij kan mij beter maken."

Tielemans vertolkte een belangrijke rol om Onana te overtuigen. "Hij vertelde mij veel goede zaken over de club. Ik ken hem van bij de nationale ploeg, dus ik kijk ernaar uit om met hem op dagelijkse basis te trainen. Hij heeft de ervaring om mij in dit hele proces te helpen."

Everton nam Onana in de zomer van 2022 over van het Franse Rijsel. Eerder in zijn carrière kwam hij uit voor de Duitse clubs Hamburg en Hoffenheim. Zijn jeugdopleiding kreeg hij voornamelijk in België bij Zulte Waregem, White Star Brussels en RSC Anderlecht.

Onana verzamelde sinds zijn debuut twee jaar geleden al zeventien deelnames bij de Rode Duivels. De middenvelder was erbij op het WK van 2022 in Qatar en miste op het recente EK in Duitsland geen enkele minuut.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni