Photonews

| Archiefbeeld.

Basket Brussels onderuit tegen kampioen Oostende

© Belga
19/09/2024

Na de eerste match van het seizoen te hebben gewonnen, heeft Circus Brussels woensdagavond verloren tegen landskampioen Filou Oostende in de BNXT League Basketbal. Het werd 82-72 (rust: 42-31).

De West-Vlamingen toonden van bij het begin wie de baas was en hadden bij de rust al een voorsprong van meer dan tien punten op de Brusselaars. Na de pauze diepte Oostende de score verder uit, maar kwam Brussels met een sterk laatste kwart nog iets terug. De Amerikanen Chase Audige (20 ptn, 4 rebounds) en Timmy Allen (12 ptn, 2 rebounds) trokken de Oostendse zege over de streep.

Oostende gaat daardoor met een maximum van vier punten aan de leiding in de Belgisch-Nederlandse basketbalcompetitie., Brussels is voorlopig tweede met drie punten. Oostende is als kampioen zeker van een plek in de poulefase van de Champions League.

In het nieuwe format spelen teams uit België en Nederland van bij de start de gezamenlijke competitie. Daarna volgen de nationale play-offs met de acht hoogst gerangschikte teams per land om de nationale kampioen en Europese tickets te bepalen. De Belgische en Nederlandse kampioen spelen tot slot om de BNXT-titel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , circus brussels , BNXT League , Basket Brussels , basketbalclub Brussels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni