Belga

| Ziani en zijn ploegmaats vieren het eerste RWDM-doelpunt van de namiddag.

Op de tweede speeldag van de Challenger Pro League, de vroegere tweede klasse, heeft RWDM zijn eerste overwinning van het nog jonge seizoen behaald. De Brusselaars wonnen in en tegen Lommel even eenvoudig als verdiend: 0-2.

Toch had RWDM gedurende de wedstrijd in Noord-Limburg nog meer kunnen scoren. Zo kregen de Brusselaars op het halfuur in een voor het overige povere eerste helft een 'lichte' penalty. Aanvoerder Piotr Parzyszek trapte de bal evenwel slap in de handen van de Lommelse doelman Pieklak. In de herneming liftte de Pool de bal ook nog eens ongelukkig over het doel.

Meteen na de rust toonde RWDM de meeste dadendrang, met een snel doelpunt als resultaat. Een scherpe combinatie tussen Gaetan Robail en Ilyes Ziani bracht laatstgenoemde tot voor het Lommelse doel. Subtiel schoof de Marokkaan de 0-1 achter een kansloze Pieklak.

Lommel probeerde te reageren via de bedrijvige Wouters, maar in het geheel bleef Lommel, toch één van de favorieten voor de titel, ver onder de verwachtingen. Tot diep in de tweede helft bleef de spanning in de lucht hangen omdat RWDM te slordig omging met een handvol kansen. Tot uitblinker Robail weer op het toneel verscheen en met veel technisch vernuft de 0-2, en zodoende de beslissing, forceerde.

In het absolute slot kreeg Lommel de grootste mogelijkheden op een doelpunt, maar doelman Lathouwers, overgekomen van Beerschot, toonde met twee prima reddingen dat hij wel degelijk een versterking kan zijn voor de ploeg, die stukje bij beetje de teleurstelling over degradatie uit de eerste klasse van zich afspeelt.

Met vier op zes mag RWDM vrijdagavond de thuiswedstrijd aanvatten tegen Eupen, het team dat er in mei voor zorgde dat de Brusselaars naar een lager niveau moest afzakken.