Belga

| Union won eind juli de Super Cup in het Jan Breydelstadion van Brugge. Heel waarschijnlijk het laatste hoogtepunt van Cameron Puertas (vooraan rechts) bij Union (archiefbeeld).

Geen Cameron Puertas in selectie van Union, transfer nakend

© Belga - BRUZZ
16/08/2024
Updated: 16/08/2024 14.59u

Middenvelder Cameron Puertas zit vrijdagavond niet in de selectie van Union Sint-Gillis voor de competitiewedstrijd tegen Charleroi. Dat bevestigt de Belgische bekerwinnaar vrijdag via sociale media. Union ontvangt de Carolo's om 20u45 in het Dudenpark op de vierde speeldag van de Jupiler Pro League.

Volgens mediaberichten zinspeelt de 25-jarige Puertas op een transfer naar een buitenlandse competitie. De Zwitserse middenvelder met Spaanse roots zou donderdag al niet meer meegetraind hebben met de rest van de groep en zou op interesse kunnen rekenen van enkele clubs uit de Engelse Premier League.

Bekerwinnaar en vicekampioen Union verwacht in ieder geval een tienvoud te vangen van het bedrag (net geen miljoen euro) dat de club in januari 2022 aan het Zwitserse Lausanne betaalde. De middenvelder kroonde zich vorig seizoen met negentien assists immers tot beste aangever in de Jupiler Pro League. Hij was ook goed voor elf goals in de Belgische hoogste klasse.

Vanwege die prestaties werd Puertas eind mei nog door 300 collega-voetballers uitgeroepen tot de beste speler van het seizoen in de Jupiler Pro League.

Puertas kwam begin 2022 naar Union en ligt in principe nog tot de zomer van 2025 onder contract bij de Brusselse club.

Voor Union betekent de match tegen Charleroi de tweede wedstrijd in vier dagen, na de uitschakeling in de derde voorronde van de Champions League tegen Slavia Praag (0-1) van dinsdag. De Brusselaars hebben weinig tijd om van die nederlaag te herstellen, want Charleroi boekte vorige week in eigen huis tegen AA Gent zijn tweede zege op rij en staat boven hen in de top zes van het klassement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Vorst , Sport , Union Sint-Gillis , Cameron Puertas , Jupiler Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni