Gvg/Photo News

Golfer Thomas Detry eindigt als 31ste op PGA Championship

© Belga
26/08/2024

Met een laatste ronde van 74 slagen heeft Brusselaar Thomas Detry nog vier plaatsen moeten inleveren op het BMW Championship (PGA Tour). Dat vond plaats op de Castle Pines-golfbaan in het Amerikaanse Castle Rock, Colorado. Hij eindigde op een gedeelde 31ste plaats.

Detry, die in zijn derde ronde nog een spectaculaire remonte maakte en op zijn laatste zes holes vijf birdies lukte, nadat hij in het begin van zijn ronde een triple bogey en drie bogeys op zijn scorekaart had moeten schrijven, nam op de slotdag een fraaie start.

Zo klom hij met vier birdies op de eerste acht holes naar de negende plaats. Op de volgende tien holes werd het echter kommer en kwel. Met vier bogeys en twee dubbele bogeys, waartussen hij nog een birdie lukte, leverde hij een scorekaart af waarop 74 slagen stonden.

Met zijn slotronde van twee boven par eindigde hij op een gedeelde 31ste plaats. In de eindstand telt de 31-jarige golfer twaalf slagen meer dan de Amerikaan Keegan Bradley die met zijn eindscore van 276 slagen, twaalf onder par, één slag beter deed dan zijn landgenoot Sam Burns, de Zweed Ludvig Åberg en Australiërs Cam Davis en Adam Scott.

Voor Detry zit het reguliere PGA seizoen er nu op. Enkel de top-30 van de FedEx Cup ranking, waarin Detry 42ste werd, mag namelijk deelnemen aan het Tour Championship.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni