Photo News

| Tanguy Zimmer maakte het eerste doelpunt van de match voor Royal Léopold uit Ukkel tegen de Dragons uit Antwerpen, het werd 2-1. (archiefbeeld).

Hockeymannen: winst voor Ukkelaars Leopold en Racing, gelijkspel voor Uccle Sport

© Belga - BRUZZ
30/09/2024

De vierde speeldag in de Carlsberg 0.0 Hockey League, het kampioenschap in het Belgische mannenhockey, levert afgelopen zondag winst op voor Léopold tegen de Dragons uit Antwerpen (2-1), en voor Racing Ukkel tegen Namen (5-1). Uccle Sport blijft steken op een 1-1-gelijkspel tegen Braxgata, Orée verliest van de Waterloo Ducks (2-4).

Waterloo Ducks en Herakles brachten zondag moeilijke verplaatsingen naar Oree uit Woluwe en Beerschot tot een goed einde en schroefden hun puntentotaal op tot twaalf stuks. De Waterloo Ducks stonden tot de 28e minuut met 2-0 achter, maar konden daarna rekenen op een hattrick van Tomas Domene en een 4e doelpunt van William Ghislain (2-4) om de ploeg uit Sint-Pieters-Woluwe met de 3 punten te verlaten.

Braxgata, tot nu toe co-leider, bleef steken op een gelijkspel tegen Uccle Sport (1-1) en ziet Gantoise, die met 1-3 zegevierde bij Daring uit Sint-Jans-Molenbeek, op gelijke hoogte komen met 10 punten.

Léopold wint met 2-1 tegen Dragons

Op de vijfde en zesde positie volgen Dragons en Léopold uit Ukkel met vijf eenheden. Léopold ontving Dragons en boekte zijn eerste driepunter van het seizoen: 2-1. De twee clubs troffen elkaar zondag aan de Adolphe Dupuichlaan in Ukkel. Tom Boon en zijn teamgenoten behaalden hun eerste overwinning van het seizoen. Tanguy Zimmer en José Basterra brachten de Ukkelaars in de eerste helft op voorsprong en ondanks een tegendoelpunt van Thomas Crols keerden de Antwerpenaren met lege handen terug uit de hoofdstad.

Racing uit Ukkel ontdeed zich makkelijk met 5-1 van promovendus Namen en heeft net zoals Oree vier punten in het bezit, voor Daring (drie punten) en Ukkel Sport (twee punten). Beerschot en Namen blijven voorlopig op nul punten steken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni