| Jan Vertonghen in de kleuren van zijn club RSCA (archiefbeeld)

Jan Vertonghen valt uit bij Anderlecht met achillespeesblessure

© Belga
09/08/2024

RSC Anderlecht kan zaterdag in de competitiewedstrijd tegen OH Leuven niet rekenen op Jan Vertonghen. De centrale verdediger staat naar schatting twee tot drie weken aan de kant met een achillespeesblessure. Dat heeft Anderlecht-coach Brian Riemer vrijdag bekend gemaakt op een persconferentie.

"Jammer genoeg is Jan uitgevallen", opende de Deen zijn persbabbel. "Hij zal niet beschikbaar zijn voor een selectie door een achillespeesblessure. Het is geen 'acute' blessure. Hierbij speelt een combinatie van factoren, zoals zijn deelname aan het EK en het feit dat hij geen lange, normale voorbereiding had voor dit seizoen. Ook voor het EK had hij al geen perfecte aanloop. Het is moeilijk in te schatten bij zo'n blessures wanneer je weer helemaal terug bent. Dat kan na anderhalve week zijn, maar ook na 5 of 6 weken. In het geval van Jan rekenen we op 2 à 3 weken inactiviteit."

De blessure van Vertonghen komt erg ongelegen voor Anderlecht. Coach Brian Riemer beschikt door de blessure van de afgezwaaide recordinternational over slechts een fitte centrale verdediger, de negentienjarige Jan-Carlo Simic. "We zitten echt in nood op die positie", bevestigde Riemer. "We zijn er ons van bewust en het scoutingdepartement en de sportief directeur werken dag en nacht aan een oplossing. We hebben de juiste speler nodig, aan de juiste prijs."

Léoni of N'Diaye?

Riemer zag twee mogelijke vervangers. "Théo (Leoni, red.) kan er spelen. Hij deed het al in de voorbereiding, maar hij is ook belangrijk op het middenveld. Moussa (N'Diaye, red.) speelde bij Barcelona, voor Anderlecht, ook centraal achterin. Hij kan het, heeft meer ervaring dan Théo, maar minder de kalmte en snuggerheid. Het is aan mij om oplossingen te vinden, maar we hebben geen echte, duidelijke opties. Ik denk dat ik zelf ook pas na de wedstrijd echt zal weten wat de beste oplossing was."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni