Jan Vertonghen verlengt met één jaar bij RSC Anderlecht

© Belga
17/07/2024
Updated: 17/07/2024 08.50u

Jan Vertonghen gaat nog een seizoen langer door bij RSC Anderlecht, zo raakte woensdagochtend bekend. "Ik was duidelijk nog niet klaar om afscheid te nemen van Anderlecht", zegt de 37-jarige verdediger in een mededeling van paars-wit.

De recordinternational maakte de contractverlenging woensdagochtend op een originele manier officieel, met een paginagrote krantenadvertentie in Het Laatste Nieuws. Op de website van Anderlecht gaf hij meer uitleg.

"Ik voel me zelf helemaal thuis hier en ik voel ook de waardering van de fans en van de mensen binnen de club", aldus 'Sterke Jan'. "Dat heeft me ervan overtuigd om er nog een jaartje bij te doen. Ik kijk ernaar uit om de kleedkamer nog een seizoen te delen met deze spelersgroep en mijn ervaring te gebruiken om de club verder te helpen."

Vertonghen voetbalt sinds begin september 2022 voor de Brusselaars. Hij kwam sindsdien tot 72 wedstrijden bij Anderlecht, waarin hij vijf doelpunten scoorde en twee assists uitdeelde. Vorig seizoen deed paars-wit eindelijk nog eens mee voor de titel, al moest het na de Champions' play-offs uiteindelijk vrede nemen met een derde plaats achter kampioen Club Brugge en runner-up Union Sint-Gillis.

Rode Duivels

Vertonghen brak vanaf 2006 door bij Ajax, dat hem de eerste helft van 2007 nog op uitleenbasis stalde bij RKC Waalwijk. Hij groeide de jaren nadien uit tot absolute sterkhouder bij de Amsterdammers en versierde in de zomer van 2012 een toptransfer naar Tottenham. Bij de Spurs zou hij tot midden 2020 blijven en onder meer de Champions League-finale spelen (in 2019).

Nadien voetbalde hij nog twee seizoenen in Portugal bij Benfica. Vertonghen maakte begin deze maand bekend, enkele dagen na de uitschakeling in de achtste finales van het EK voetbal in Duitsland tegen Frankrijk (0-1 nederlaag), na 157 interlands af te zwaaien bij de Rode Duivels.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni