Belgaimage

| Jelle Coen op 13 augustus 2023 bij een wedstrijd tussen Jong Genk en SK Beveren.

Jelle Coen wordt nieuwe coach van RSCA Futures

© Belga
21/06/2024

Jelle Coen wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van de RSCA Futures, de beloften van RSC Anderlecht. Dat bevestigen de Brusselaars vrijdag via een persbericht. De Belgische trainer was dit seizoen nog actief bij Jong Genk, de beloften van Racing Genk.

De veertigjarige Coen deed eerst ervaring op als jeugdtrainer bij KV Mechelen en werd pas vorige zomer trainer van Jong Genk. Hij gidste de Limburgers naar een tiende plek in de Challenger Pro League. Bij Anderlecht wordt hij de opvolger van de Nederlander Marink Reedijk, die ook nog maar een seizoen werkzaam was in Brussel.

"Het is een hele eer om coach te worden bij zo'n geweldige club als Anderlecht," vertelt de kersverse trainer van de RSCA Futures. "Ik kijk er echt naar uit om met de talenten van deze club te werken. Ik geloof in dynamisch en aantrekkelijk voetbal met een solide defensieve organisatie en wil ook speciale aandacht besteden aan de individuele en collectieve ontwikkeling van het team."

Nieuwe staf

Anderlecht maakte ook de technische staf rond Coen bekend. Zo wordt René Peeters, vorig seizoen trainer van de U18 van paars-wit, zijn assistent. David Hubert, vorig seizoen assistent bij de Futures, neemt zijn plaats in als hoofdcoach bij de U18.

"Jelle is een jonge en veelbelovende coach die vorig seizoen zijn strepen heeft verdiend in de Challenger Pro League met Jong Genk. Hij past bij onze cultuur en we kijken ernaar uit om hem dit seizoen de volgende stappen te zien zetten met onze talenten," vertelt Mikkel Hemmersam, directeur van de jeugdacademie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni