Belga

| Cameron Puertas en ploegmaats vieren de Supercupzege tegen Club Brugge in het Jan Breydelstadion.

Jongeman geïdentificeerd die nazigroet bracht na afloop Club Brugge-Union

© Belga
25/07/2024

De lokale politie van Brugge heeft de jongeman geïdentificeerd die zaterdagavond na de Supercup een nazigroet bracht in het Jan Breydelstadion. De voetbalcel van Binnenlandse Zaken zal zich over een eventuele straf moeten buigen.

De feiten speelden zich zaterdagavond af na de wedstrijd om de Supercup. Bekerwinnaar Union versloeg landskampioen Club Brugge met 1-2, wat uiteraard gevierd werd door de Brusselse supporters.

Sommige fans zouden geprobeerd hebben om het thuispubliek te jennen door te zingen over hun innige band met Cercle Brugge. Dat viel niet in goede aarde bij bepaalde fans van Club Brugge. Uit een video op de website van La Dernière Heure bleek dat er zelfs met een nazigroet gereageerd werd.

De voetbalcel van de Brugse lokale politie heeft de jongeman die de nazigroet bracht ondertussen geïdentificeerd. Er zal een proces-verbaal op basis van de voetbalwet opgemaakt worden. Dat betekent dus dat hij bestuurlijk vervolgd kan worden voor zijn gedrag.

Het pv zal overgemaakt worden aan de voetbalcel van Binnenlandse Zaken, die over de mogelijke straf zal beslissen. De jongeman riskeert een boete en/of een stadionverbod.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Club Brugge , Union , Supercup , nazigroet , Cameron Puertas

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni