| Brandon Mechele (Club Brugge) bederft het Brussels feestje.

Late gelijkmaker van Club Brugge bederft feestje Union

© belga
06/10/2024

Club Brugge en Union Sint-Gillis hebben zondagavond op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League de buit netjes verdeeld. De kampioen en de vicekampioen hielden elkaar met 1-1 in evenwicht in een zinderend Jan Breydel.

Enkele minuten voor het halfuur had Michal Skoras maar binnen te duwen aan de tweede paal op een afgemeten voorzet van Ardon Jashari, maar de Poolse flankspeler slaagde erin om het leer naast te leggen. De bezoekers stelden daar een handvol minuten van de pauze een onbesuisd voorzetschot van Noah Sadiki tegenover.

In de blessuretijd van de eerste helft ranselde Anthony Moris nog een volley van Hans Vanaken uit zijn doelvlak. Vroeg in de tweede helft tikte Franjo Ivanovic (52.) de bal door het centrum van de Brugse defensie en nam hij vervolgens zelf Simon Mignolet te grazen met een afgemeten schuiver.

Brandon Mechele (82.) kopte in de slotfase op corner de gelijkmaker aan de eerste paal tegen de netten.

Het restant van het duel leverde uiteindelijk geen winnaar meer op. Blauw-zwart is pas vijfde in de tussenstand van de Belgische eerste klasse met vijftien punten, zeven minder dan leider KRC Genk. Union volgt op de tiende positie met veertien punten.

Eerder op zondag doorbrak RSC Anderlecht zijn tegenvallende reeks met een deugddoende 3-0-zege in de Clasico tegen Standard en ging Antwerp makkelijk voorbij Cercle Brugge met dezelfde score.