| Christophe Mickael Biron (RWDM)

Mickaël Biron verlaat RWDM en gaat naar OHL

© Belga
08/08/2024

OH Leuven heeft spits Mickaël Biron vastgelegd. De Frans-Martinikaanse aanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van RWDM, met aankoopoptie. OHL maakte de transfer donderdag bekend.

De 26-jarige Biron staat bekend als een aanvaller met een neus voor goals. Dat bewees hij de voorbije seizoenen bij het Franse Nancy (20 goals in 65 matchen) en RWDM (23 goals in 53 matchen). In Leuven moet hij de vacante positie van diepe spits gaan invullen.

"Ik ben heel blij dat ik bij OH Leuven heb getekend en zo in eerste klasse kan blijven voetballen", gaf hij zelf aan op de clubwebsite. "Ik speel graag op Den Dreef. Het is een stadion dat mij ligt, want vorig seizoen scoorde ik hier zelfs twee doelpunten. Ik wil het team helpen met mijn snelheid en neus voor doelpunten en wie weet wat er dan allemaal mogelijk is… Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe avontuur te beginnen."

Eerder versterkte OHL zich deze zomer met onder meer William Balikwisha (Standard) en Birger Verstraete (Aris Saloniki). Met de Nigeriaan Chukwubuikem Ikwuemesi (Salernitana) werd eind juli nog een spits aangetrokken.

OH Leuven begon het seizoen met een 4 op 6 na een gelijkspel bij Beerschot (0-0) en een zege tegen Racing Genk (3-1). Zaterdag (om 20.45 uur) wacht voor de Leuvenaars een verplaatsing naar Anderlecht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni