20240514 Alexander Blessin, coach van Union Saint-Gilloise na het 2-2 gelijkspel tegen Club Brugge van 13 mei 2024

PhotoNews

| Alexander Blessin pakte in zijn eerste seizoen met Union de Beker en eindigde tweede in de competitie.

Moet Union derde seizoen op rij op zoek naar coach? FC Sankt Pauli wil Blessin strikken

JB
© BRUZZ
24/06/2024

De Duitse promovendus FC Sankt Pauli heeft haar oog laten vallen op Union-coach Alexander Blessin. Moet de bekerwinnaar voor het derde seizoen op rij op zoek naar een nieuwe trainer?

Morgen start Union aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, met coach Alexander Blessin als T1. Maar of de Duitse trainer over een maand ook het nieuwe seizoen aanvat in de dug-out van Union is vandaag hoogst onzeker.

Volgens verschillende bronnen probeert FC Sankt Pauli Blessin te overhalen om zijn debuut als Bundesliga-coach te maken. Sinds dit seizoen komt de club uit Hamburg opnieuw uit in de hoogste Duitse voetbalklasse. De verantwoordelijke voor dat succes, trainer Fabian Hürzeler, wist een toptransfer naar Brighton te versieren.

1 miljoen euro

Blessin gaf eerder aan dat hij niet uit is op een vertrek, “maar dat je in het voetbal nooit iets met zekerheid kan zeggen”. De Duitser lijkt nu wel gecharmeerd te zijn door het aanbod van het Bundesliga-team.

Blessin coachte eerder al in de Serie A bij Genoa, maar kreeg er zijn c4 nadat de club naar tweede klasse degradeerde. Bij St. Pauli kan de 51-jarige trainer opnieuw zijn kans wagen in niet zomaar een topcompetitie, maar ook nog eens in zijn vaderland.

St. Pauli doet qua identiteit trouwens wat denken aan Union: beide clubs staan bekend om hun linkse aanhang en tolerante sfeer. De club uit Hamburg heeft een internationale cultstatus bereikt door de feestelijke mix van subculturen die in het dna en de supporters van de club verscholen zitten.

Omdat Blessin nog tot 2025 onder contract ligt bij Union, zou St. Pauli een afkoopsom van 1 miljoen euro moeten ophoesten om Blessin aan boord te halen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni