| Anderlechtspelers (archiefbeeld).

Na nederlaag tegen Beerschot wil RSC Anderlecht eerherstel tegen Ludogorets

© Belga
23/10/2024

Zes dagen na de verrassende competitienederlaag op het veld van Beerschot (2-1) gaat RSC Anderlecht in de Europa League op zoek naar eerherstel. Dat moet donderdag (21u00) tegen het Bulgaarse Ludogorets gebeuren. "We willen opnieuw van de overwinning proeven", vertelde coach David Hubert woensdag.

Na overwinningen tegen Ferencvaros (2-1) en Real Sociedad (1-2) kan Anderlecht in de Europa League nog een foutloos rapport voorleggen. Een derde zege zou een flinke stap op weg naar kwalificatie betekenen. "We zijn goed begonnen, maar zijn er nog lang niet", waarschuwde Hubert. "Gekwalificeerd zijn we pas als het mathematisch zeker is. Het is alleszins een intrigerende competitie, met veel mooie open wedstrijden. Een Europese wedstrijd voor eigen publiek willen we winnen en we willen dat in stijl doen, met mooi voetbal."

Niet eerste ontmoeting

Twee jaar terug stond Anderlecht ook al tegenover Ludogorets. Paars-wit plaatste zich toen ten koste van de Bulgaarse club voor de achtste finales van de Conference League, maar had daar na een 1-0-nederlaag op verplaatsing en 2-1-winst in eigen stadion wel strafschoppen (3-0) voor nodig. "Het is een team dat zijn competitie domineert, met slechts één tegendoelpunt en twee verloren punten in elf wedstrijden. Elk seizoen rekruteert de club nieuwe goede Brazilianen. Ze hebben een stevig middenveld, met spelers die goed infiltreren. We zijn dus op onze hoede."

Teleurstelling

Door Beerschot liet Anderlecht zich wel verrassen. "Uiteraard was de teleurstelling na die match groot. Dat is normaal en dat verwacht ik ook van de spelers en mijn staf. Of het nu na een overwinning of een nederlaag is, het belangrijkste is altijd om de juiste analyse te maken, zodat we kunnen werken aan wat beter moet en we nog beter kunnen worden in wat we al goed doen. De spelers hebben de draad weer opgepakt en zijn nu gefocust op de wedstrijd van morgen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni