Belga

| Begin 2003 nam Jan Michaelsen, toen als speler van Panathinaikos, het op tegen Anderlecht in de vierde ronde van de UEFA-cup. Links op de foto: Ivica Mornar, de toenmalige spits van paarswit.

Twee Denen strijken neer in Lotto Park: trainer Jan Michaelsen en speler Magnus Munck

© Belga - BRUZZ
02/08/2024
Updated: 02/08/2024 12.19u

Anderlecht heeft de technische staf rond zijn hoofdcoach Brian Riemer uitgebreid met de Deen Jan Michaelsen. Michaelsen komt over van de Deense voetbalbond (DBU), waar hij hoofdcoach was van de Deense U20. Ook het jonge Deense talent Magnus Munck vervoegt komend seizoen de spelerskern.

De 53-jarige Michaelsen versterkt bij paars-wit de staf van het eerste elftal als assistent-coach en Head of Individual Coaching.

Hij begon zijn carrière als coach in 2009 bij de jeugd van de Deense topclub FC Kopenhagen. Na passages als jeugdcoach en als Academy Manager bij de Deense clubs Kjöbenhavns Boldklub, Fremad Amager, Vendsyssel FF en Nyköbing FC werd hij in 2022 aangesteld als hoofdcoach van de nationale U20 van Denemarken en kreeg hij ook de U23 van het vrouwenelftal onder zich.

In zijn carrière als speler kwam Michaelsen uit voor de Deense clubs FC Svendborg, Vanlöse IF, Hellerup IK, Akademisk BK, het Griekse Panathinaikos en het Noorse HamKam.

De centrale middenvelder verzamelde ook 22 caps bij de Deense nationale ploeg en was erbij op het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan.

RSCA Futures: Magnus Munck

In de marge van die aankondiging bevestigde Anderlecht ook de komst van een andere Deen, de middenvelder Magnus Munck. De negentienjarige speler wordt voor een seizoen geleend van de Deense topclub Nordsjaelland.

Munck debuteerde in augustus 2022 al bij het eerste elftal van Nordsjaelland, maar kwam sindsdien niet verder dan vier wedstrijden voor de A-ploeg van de Deense club.

De Deense jeugdinternational zal aanvankelijk uitkomen voor de RSCA Futures in de Challenger Pro League.

Om ze nog even op te lijsten, dit zijn de andere Denen die momenteel in dienst zijn van de Belgische recordkampioen: Anders Dreyer, Kasper Dolberg, Mads Kikkenborg (spelers) en Brian Riemer, Jesper Fredberg en Mikkel Hemmersam (trainersstaf).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Brian Riemer , Jan Michaelsen , RSC Anderlecht , assistent-trainer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni