Photonews

| Nina Pinzarrone, eerder dit jaar tijdens het WK kunstschaatsen in Montréal.

Nina Pinzarrone wordt vierde in schaatswedstrijd Skate America

© Belga
20/10/2024

Kunstschaatsster Nina Pinzarrone is bij de eerste wedstrijd van het seizoen als vierde geëindigd. De Brusselse schaatskampioene boekte tijdens Skate America een totaalscore van 193,61 punten.

Ze steeg een plaats in vergelijking met de ranking na de korte kür doordat de Amerikaanse Bradie Tennell steken liet vallen. Daardoor viel de zege toe aan de Japanse Wakaba Higuchi (196,93). Haar landgenote Rinka Watanabe eindigde als tweede. De Amerikaanse Isabeau Levito viel en zakte naar de derde plek.

Pinzarrone legde een goede vrije kür op het ijs, alleen Higuchi scoorde hoger. Met 130,76 benaderde ze haar topscore van een jaar geleden (133,06). De 17-jarige Brusselse, dit keer in het rood, bracht met veel vaart een vrije kür die mooi harmonieerde met subtiel, klassiek pianospel. De jury zag wel enige oneffenheden bij verschillende sprongen.

Bij de mannen leidt wereldkampioen Ilia Malinin voor eigen publiek in Allen in de Amerikaanse staat Texas na de korte kür de rangschikking van de twaalf geïnviteerde schaatsers (99,69 punten). De Quad Man, eretitel vanwege zijn viervoudige sprongen, stevent af op zijn derde achtereenvolgende zege op het evenement.

Skate America is een wedstrijd met prestige. Sinds 1979 is het de opening van het seizoen en sinds 1995 maakt de krachtmeting deel uit van de Grand Prix serie. Pinzarrone koos ervoor niet eerder haar nieuwe programma's te tonen, omdat het seizoen toch al zo lang duurt. De wereldkampioenschappen zijn van 25 tot 30 maart in Boston.

Haar coach Ans Bocklandt benadrukt dat de Grand Prix niet meer dan voorwedstrijden zijn. De Europese titelstrijd en de wereldkampioenschappen staan voor haar op een hoger niveau.

Pinzarrone zet de wedstrijdenreeks over twee weken voort in Angers, met de Grand Prix van Frankrijk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni