Logan Martin / Instagram

| De ruiten van het voortuig zijn ingeslagen.

Olympisch kampioen bestolen in Brussel vlak voor start Spelen

© BRUZZ
25/07/2024

Logan Martin, regerend olympisch kampioen BMX park, is vlak voor de start van de Olympische Spelen bestolen in Brussel. De Australiër vertelt op Instagram hoe de ramen van de bestelwagen, die geparkeerd stond in de Noordwijk, werden ingeslagen. "Gelukkig zaten de fietsen er niet in."

Martin, die drie jaar geleden in Tokio goud won en zijn titel in Parijs wil verdedigen, maakte een tussenstop in Brussel. De bestelwagen van de Australische wielerfederatie stond ondertussen geparkeerd in de Marktstraat, tussen het Noordstation en Rogier.

In een video op Instagram laat Martin zien hoe de ruiten van de bestelwagen zijn ingegooid. "Gelukkig zaten mijn fietsen er niet in," voegt hij eraan toe, terwijl hij zijn twee groene BMX-fietsen laat zien. Hij is wel zijn portefeuille, een rugzak en nog wat andere dingen kwijt. “Het is een crazy start van onze reis."

Daarover bericht Het Nieuwsblad en de politiezone Noord heeft de feiten bevestigd aan BRUZZ. "Onze politiediensten zijn opgeroepen voor een inbraak in een voertuig van de Australische Olympische wielerdelegatie," klinkt het bij de politiezone. De daders zijn voorlopig nog niet gevonden. “We zijn een onderzoek gestart.”

Het team van Martin slaagde erin een deel van de gestolen spullen terug te vinden met behulp van bagagetrackers. Zo vonden ze een helm, enkele handschoenen, en een massagetafel terug. Die werden gedumpt in de Koning Albert II-laan, vlakbij het Noordstation.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Olympisch Brussel , inbraak , Noordwijk , Olympische Spelen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni