| (archiefbeeld)

Pocognoli staat voor eerste job als hoofdcoach bij Union: ‘Drie jaar op voorbereid’

© Belga
19/07/2024

"Hier heb ik me drie jaar op voorbereid en nu deed deze mooie kans zich voor", zo verklaart Sébastien Pocognoli vrijdag bij zijn officiële voorstelling als coach van Union Sint-Gillis. "Ik heb een specifiek traject gekozen, alleen met jeugdploegen gewerkt. Nu voel ik me klaar voor de volgende stap."

Nadat de voormalige Rode Duivel in 2021 bij Union een punt achter zijn spelersloopbaan zette, werd hij coach van de beloften van Union (2021-2022), jeugdtrainer bij Racing Genk (2022-2023) en coach van de Belgische U18 (2023-2024).

"Dat ik een verleden heb bij Union, heeft de zaken vereenvoudigd. Chris O'Loughlin (sportief directeur van Union) en Philippe Bormans (CEO) ken ik al jaren. Na mijn eerste passage hier zijn we contact blijven houden. Ik geloof in het project en in de structuur die hier op poten gezet is. De ideeën die ik over voetbal heb, worden hier al jaren gepredikt. Ik wil dominant en positief voetbal brengen en pas daarmee perfect in het profiel van de club."

Grote eer

"Het is een grote eer dat ik hier als T1 mag terugkeren. Het idee om trainer te worden zat altijd al een beetje in mijn achterhoofd. Coaching is een passie van me. Sommige coaches hebben zo'n goede indruk op me gemaakt, dat het me zin gaf om zelf ook mijn ervaring door te geven."

Union draait al drie jaar mee aan de top en dus heeft de 36-jarige Pocognnoli wat te bewijzen. "Er zullen twijfels zijn, dat begrijp ik. Ik mis ervaring als T1, maar in mijn carrière als speler heb ik wel veel ervaring opgedaan. Mijn leeftijd zal geen probleem zijn, ik ben niet te jong voor de job.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni