Politiezone LaMa

| Het stadion van voetbalclub Patro Eisden Maasmechelen, die speelt in eerste klasse B.

Politie zoekt getuigen van raid op Limburgse supporters na match tegen RWDM

© Belga - BRUZZ
19/08/2024

De lokale politie Lanaken-Maasmechelen (LaMa) heeft maandag een oproep tot getuigen verspreid van een gemaskerde raid op supporters van de Limburgse voetbalclub Patro Eisden Maasmechelen. Die werden zaterdagavond belaagd door een dertigtal gemaskerde personen toen ze aan het station in Eisden uit de bus stapten.

De aanval op de Patro-supporters gebeurde nadat ze waren teruggekeerd van een match tegen RWDM in Sint-Jans-Molenbeek. Volgens de politie vielen er enkele gewonden, een auto raakte beschadigd. Verschillende volwassenen en kinderen waren in shock na de brutale aanval.

Volgens Patro bestond de gemaskerde groep uit supporters van KRC Genk: de belagers zouden volgens getuigen witte en blauwe bivakmutsen hebben gedragen. KRC Genk zegt het politioneel onderzoek af te wachten. De club zegt harde, gepaste maatregelen te zullen treffen, mocht blijken dat de daders inderdaad KRC Genk-supporters waren.

Politie LaMa neemt de feiten ernstig en is een onderzoek gestart om de gemaskerde aanvallers te identificeren. "Was u slachtoffer of getuige of heeft u in de omgeving iets of iemand verdachts opgemerkt? Beschikt u eventueel over foto's of beelden van de feiten? Neem dan contact op met politie Lanaken-Maasmechelen op 089/47.47.47. Mailen naar pz.lama@police.belgium.eu kan ook. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld," zo meldt politie LaMa maandag.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni