Razgrad, Bulgarije, 16 februari 2023: Brian Riemer, trainer van RSC Anderlecht, tijdens de UEFA Europa Conferencewedstrijd tegen Ludogorets

| Brian Riemer, trainer van RSC Anderlecht (archiefbeeld).

RSC Anderlecht boekt zuinige zege in oefenpot tegen Dender

© belga
29/06/2024

Na een 1-4 zege tegen Tubeke-Braine eerder deze week, heeft Anderlecht ook zijn tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Paars-wit haalde het met 2-1 van promovendus Dender.

De wedstrijd begon nochtans uitstekend voor Dender, dat na amper zeven minuten spelen op voorsprong kwam via een owngoal van Killian Sardella. Francis Amuzu (27.) maakte al snel gelijk vanop de strafschopstip, waarna RSCA-Futures spits Robbie Ure (41.) vlak voor rust al de 2-1 eindstand op het bord zette.

Anderlecht neemt het op 27 juli op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League in eigen huis op tegen Sint-Truiden. In de aanloop daarvan heeft de recordkampioen nog oefenpartijen tegen Braga (14/07), Wolfsburg (20/07) en FC Metz (21/07) op het programma staan.