Belga

| Francis Amuzu viert z'n goal.

Anderlecht glansloos naar Europa League na nieuwe nipte zege tegen Dinamo Minsk

29/08/2024

RSC Anderlecht heeft zich donderdagavond in zijn terugwedstrijd van de vierde en laatste voorronde in de Europa League zonder overtuiging geplaatst voor de league phase. Paars-wit zette Dinamo Minsk net zoals vorige week op neutraal terrein in Hongarije met 1-0 opzij.

Het publiek in het Lotto Park kreeg geen doelpunten te zien in de eerste helft. Anders Dreyer zag een vroege thuistreffer in de negende minuut op de dwarsligger stranden.

Halverwege de tweede helft hield de bezoekende doelman Fedor Lapoukhov Yari Verschaeren, net zoals enkele minuten voor de rust, met een alerte reflex van het openingsdoelpunt, waardoor ook na de onderbreking geen goals leken te vallen.

Dat was echter buiten de ingevallen Francis Amuzu (83.) gerekend, die de spanning wegnam door de winning goal van buiten de zestien in de korte hoek weg te leggen.

De loting voor de poulefase van het tweede Europese toernooi gaat morgen/vrijdag door, om 13u in Monaco. Anderlecht gaat samen met buur Union Sint-Gillis de trommel in.