Belga

RSC Anderlecht wil tegen Minsk 'heft in eigen handen nemen'

© Belga
28/08/2024

RSC Anderlecht verdedigt donderdag een 1-0-voorsprong tegen Minsk in zijn terugwedstrijd van de play-offs om deelname aan de Europa League. De competitieleider is evenwel niet van plan om achterover te leunen. "We gaan ons niet tevreden stellen met het verdedigen van onze voorsprong. We willen winnen", beloofde coach Brian Riemer woensdag.

"Ik heb mijn spelers duidelijk gemaakt dat er geen sprake van kan zijn dat we achterin blijven. We willen de tegenstander ons spel opleggen, de supporters wat tonen. Sinds begin vorig seizoen hebben we maar twee keer verloren in eigen stadion. We hebben dus ook een reputatie hard te maken."

De heenwedstrijd, die op neutraal terrein in Boedapest gespeeld werd, noemde de Deense trainer "een typisch voorbeeld van een Europees uitduel. Zoiets is altijd moeilijk: een ander stadion, een andere omgeving, een slecht terrein en toch ook de druk, omdat er veel op het spel staat."

Inmiddels heeft Riemer de Wit-Russische tegenstander verder geanalyseerd. "Het is een ploeg die met weinig tot veel in staat is. Ze halen veel tweede ballen op en benutten hun mogelijkheden op de counter en op de stilstaande fases. We zullen solide moeten verdedigen en moeten tegendrukken om die counters te vermijden. Onze aandacht mag nooit verslappen."

Riemer zal terug kunnen rekenen op Francis Amuzu, die zich tien dagen terug tegen Mechelen blesseerde. "Maar hij zal niet in de basis staan. Voor een volledige wedstrijd is hij niet klaar." Jan Vertonghen is niet inzetbaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni