Belga

| Anders Dreyer (archiefbeeld).

RSCA-aanvaller Anders Dreyer wordt vader en mist opener tegen Ferencváros

© Belga
25/09/2024

Voetbalploeg RSC Anderlecht kan woensdagavond om 21 uur in zijn opener in de competitiefase van de Europa League, tegen het Hongaarse Ferencváros, geen beroep doen op Anders Dreyer. De Deense flankaanvaller is vader geworden en zit niet in de selectie, zo bevestigde paars-wit woensdagmiddag via sociale media.

Dreyer ontpopte zich vorig seizoen tot een van de sterkhouders bij de Brusselaars met 21 doelpunten en 9 assists in 39 wedstrijden. Dit seizoen kwam de Deense international evenwel maar moeilijk op gang.

Ook Ludwig Augustinsson ontbreekt bij de Belgische recordkampioen. De Zweedse linksachter werd vorige week tegen Racing Genk (0-2-nederlaag) geraakt aan het hoofd en ontbrak net zoals Dreyer zaterdag tegen Charleroi (0-0-gelijkspel).

Europa League

Anderlecht plaatste zich met twee zuinige zeges tegen het Wit-Russische Dinamo Minsk via de play-offs voor het hoofdtoernooi van de Europa League.

Na Ferencváros wachten voor paars-wit nog thuismatchen tegen het Bulgaarse Ludogorets (24 oktober), het Portugese FC Porto (28 november) en Bundesliga-club Hoffenheim (30 januari). De uitduels zullen worden gespeeld bij het Spaanse Real Sociedad (3 oktober), het Letse Riga (7 november) en de Tsjechische ploegen Slavia Praag (12 december) en Viktoria Plzen (23 januari).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni