Photonews

| RSCA Women in augustus vorig jaar (archiefbeeld).

RSCA Women mikt op achtste landstitel op rij

© Belga
30/08/2024

RSCA Women begint zaterdag tegen nieuwkomer Westerlo aan de jacht op een nieuwe landstitel in de Lotto Super League. Paars-wit speelde vorig seizoen na een razend spannende titelstrijd met OH Leuven en Standard Femina voor de zevende keer op rij kampioen, maar de honger van de Brusselse vrouwen is nog steeds niet gestild.

Dave Mattheus, sportief verantwoordelijke van RSCA Women, mikt dit seizoen op een achtste landstitel op rij. Dat zei hij tijdens een persmoment over de start van de Belgische vrouwencompetitie.

“Er is een harde kern die nog steeds de honger heeft om de titel te pakken, en haar ervaring gebruikt om die ambitie over te zetten naar de andere speelsters”, klonk het. “Zij hebben geen verzadigd gevoel. En het zijn juist zij die de anderen meenemen in het verhaal. Bovendien is een deelname aan de Champions League altijd een extra drijfveer."

Loting

Als Belgische landskampioen kwam Anderlecht terecht in de eerste van twee voorrondes van het kampioenenbal. Daarin is het Servische Crvena Zvezda (Rode Ster) woensdag de tegenstander. "De ambitie is natuurlijk een achtste landstitel op rij, maar onze focus gaat eerst naar de Champions League.”

Mattheus wil zeker de tweede voorronde bereiken. “Daarna hangt er veel af van de loting. Je kan heel wat kleppers trekken, die voor ons onhaalbaar zijn, dus daarin moet je wat geluk hebben. Een eventuele poulefase zou voor Anderlecht en het Belgische vrouwenvoetbal een mooie boost zijn, zeker omdat de Europese plaatsen beperkt zijn."

Moeilijke wedstrijd

Mattheus, die na de landstitel het stokje als hoofdcoach doorgaf aan zijn assistent Dennis Moerman en zelf de rol van sportief verantwoordelijke op zich nam, zag met Lore Jacobs (PSV), Esther Buabadi (Feyenoord) en Juliette Vidal (Bayer Leverkusen) drie basisspeelsters vertrekken.

"Desondanks mogen we tevreden zijn over de samenstelling van onze kern. Sommige profielen zijn moeilijk om op korte termijn te vervangen, maar we zijn competitief genoeg om voor een nieuwe titel te gaan."

De sportieve leider verwacht zaterdag in ieder geval een "moeilijke wedstrijd" tegen nieuwkomer Westerlo. "Een eerste wedstrijd is altijd atypisch. Iedereen begint met een wit blad en er is altijd extra stress. En een nieuwkomer is doorgaans extra gemotiveerd om te tonen dat ze thuishoort in de competitie. Het zal lastig worden, want we zitten ook in de voorbereiding op de Champions League."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni