@RWDMolenbeek via X.com

| Middenvelder Achraf Laâziri van RWDM tijdens de match tegen La Louvière.

RWDM speelt gelijk tegen La Louvière en blijft leider in de Challenger Pro League

06/10/2024

RWDM heeft zaterdagavond op de zevende speeldag van de Challenger Pro League in eigen huis de punten gedeeld met La Louvière in een 1-1-gelijkspel. De Brusselaars blijven met 17 punten aan de leiding, La Louvière volgt met drie punten achterstand als derde.

De Brusselaars waren in de eerste periode de betere ploeg en Piotr Parzyszek (21e minuut) zorgde voor het openingsdoelpunt. Na de rust kwamen de bezoekers meer opzetten, en Mouhamed Belkheir (56') bracht de Henegouwers langszij. In de 72e minuut zag Faye een kopbal tegen de Brusselse lat botsen. Voor RWDM kreeg Parzyszek tien minuten voor tijd ook een grote kans. Maar de score bleef steken op 1-1 in het Edmond Machtensstadion.

Op hetzelfde moment ging Eupen met 1-2 winnen op bezoek bij Seraing. Pape Moussa Fall (11') bracht de Luikenaars op voorsprong. In de tweede helft gingen de Oostkantonners via Yentl Van Genechten (53') en Emrehan Gedikli (78') nog op en over de Luikenaars. Eupen totaliseert zo tien punten en maakt de sprong naar de achtste stek, Seraing kon nog niet winnen en blijft vijftiende met twee schamele punten.

Hulde aan oud-speler

RWDM bracht bij de aftrap hulde aan oud-speler Jacques Teugels, die ook nog bij Anderlecht en Union heeft gespeeld, en deze week op 78-jarige leeftijd is overleden.

In het klassement behoudt de RWDM de leiding met 17 punten, voor Patro Eisden, dat er 15 heeft, en La Louvière met 14. Seraing is minder goed bezig, zij staan voorlaatste en bevinden zich in de degradatiezone met 2 punten, slechts één punt voorsprong op de jongeren van Anderlecht (die één wedstrijd minder hebben gespeeld). Eupen stijgt met 10 eenheden naar de 8e plaats.