Belga Image

| Supporters van Anderlecht op de foto tijdens een voetbalwedstrijd tussen de Belgische ploeg RSC Anderlecht en de Spaanse ploeg Real Sociedad, donderdag 3 oktober in San Sebastian, Spanje, op de tweede dag van het UEFA Europa League-toernooi.

Spaanse politie laat Anderlecht-fans weer vrij na rellen in wedstrijd bij Real Sociedad

© belga
05/10/2024

Vijf supporters van Anderlecht werden donderdag tijdens de met 1-2 gewonnen Europa League-wedstrijd bij Real Sociedad gearresteerd door de Spaanse politie. Intussen werden ze allemaal weer vrijgelaten, bericht de Spaanse pers zaterdag. Volgens Mundo Deportivo zijn de laatste drie aangehouden ultra's sinds zaterdagmiddag weer op vrije voeten.

Een van de aangehouden fans werd snel vrijgelaten zonder tussenkomst van het gerecht. Een tweede werd vrijdag voorgeleid en mocht vervolgens beschikken. De drie laatste supporters bleven tot zaterdagochtend op het politiebureau in San Sebastian. Ze werden vervolgens overgedragen aan de rechtbank, die hen 's middags liet gaan.

De vijf supporters van paars-wit gooiden donderdagavond tijdens de wedstrijd verschillende objecten, onder meer zitjes, naar de thuisfans, die moesten vluchten uit hun vak.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni