RSC Anderlecht

| De nieuwe Anderlecht-truitjes waar het logo van sponsor Sunweb op prijkt zijn vandaag voorgesteld door Kenneth Bornauw (l.), CEO Non-Sports RSC Anderlecht en Tim Van den Bergh (r.), CCO van Sunweb Group.

Sunweb is komende drie jaar shirtsponsor van Anderlecht na verstrenging gokreclame

© Belga - BRUZZ
02/10/2024

RSC Anderlecht heeft woensdag aangekondigd in zee te gaan met Sunweb. De reisorganisatie wordt de komende drie seizoenen de 'Front of Shirt-sponsor' van de club. Goksite Napoleon verhuist naar de achterkant. Reden: de verstrengde wetgeving rond gokreclame, die vanaf 1 januari in werking treedt.

Tot het einde van het jaar zal Sunweb de Anderlecht-shirts sieren bij alle Europese uitwedstrijden. Vanaf 1 januari vervangt de reisorganisatie gokbedrijf Napoleon Games bij alle wedstrijden in de Jupiler Pro League, Beker van België en in Europa.

De nieuwe sponsor betekent niet dat Anderlecht afscheid neemt van goksite Napoleon. Het bedrijf voor sportweddenschappen blijft aan boord als een van de hoofdsponsors van de club, maar verhuist naar de achterkant van de truitjes. De reden voor die wijziging ligt bij de verstrengde wetgeving rond gokreclame, die vanaf 1 januari in werking treedt.

Europa League

Kenneth Bornauw, de CEO Non-Sports van Anderlecht, was tevreden met het partnership. "Ik ben verheugd over deze nieuwe samenwerking met Sunweb. Als een van Europa's toonaangevende reismerken, belichaamt Sunweb perfect de opwinding en passie die voetbal vertegenwoordigt", gaf hij aan in een persbericht.

"Onze beide merken kunnen elkaar versterken in het creëren van onvergetelijke momenten. De expertise van Sunweb als digitale leider in hun sector, met hun uniek contentplatform en robuust online bedrijfsmodel, sluit naadloos aan bij de digitale groei van onze club. We kijken ernaar uit om samen te werken en van elkaar te leren."

Donderdag, tijdens de Europa League-wedstrijd bij Real Sociedad, zal paars-wit voor het eerst met Sunweb op de voorkant van het shirt spelen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni