| In de eerste ronde van de eindfase, die afgewerkt wordt in Londen op de terreinen van Surbiton, wonnen de Brusselaars dankzij vier goals van Tom Boon met 4-2 van het Ierse Banbridge.

Tom Boon helpt Léopold met vier goals aan plaats in achtste finales Euro Hockey League

© Belga
04/10/2024

Léopold heeft zich donderdag geplaatst voor de achtste finales van de Euro Hockey League. In de eerste ronde van de eindfase, die afgewerkt wordt in Londen op de terreinen van Surbiton, wonnen de Brusselaars dankzij vier goals van Tom Boon met 4-2 van het Ierse Banbridge.

Vrijdag speelt het team van coach Agustin Corradini tegen de Franse kampioen Lille voor een plaats bij de laatste acht. De Noord-Fransen rekenden na shoot-outs (4-3) af met het Zwitserse Grasshoppers Zürich. Na de reglementaire speeltijd stond het 1-1. Waterloo Ducks komt zaterdag een eerste keer in actie in de zestiende finales.

De Belgische vicekampioen treft thuisploeg Surbiton. Beide ploegen troffen elkaar al een keer in 2019, in de achtste finales in Eindhoven. Dat jaar pakten de Watducks de tot dusver enige EHL-titel van een Belgische ploeg.

Bij winst tegen de Engelse vicekampioen treffen de spelers van coach Jean Willems het Engelse Wimbledon of het Schotse Western Wildcats. De winnaars van de achtste finales vervoegen de vier al geplaatste ploegen in de Final 8 van de Euro Hockey League. Belgisch kampioen Gantoise is al zeker van een stek bij de laatste acht, net als de kampioenen van Nederland (Kampong), Engeland (Old Georgians) en Spanje (Club de Campo).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni