Belga

| Coach Serge Crevecoeur van basketclub Brussels.

Tucker Richardson is de laatste zomeraanwinst van basketclub Brussels

© Belga
30/07/2024

Basketbaleersteklasser Brussels heeft maandag zijn laatste zomertransfer bekendgemaakt. De club kondigde de komst van Tucker Richardson, een 24-jarige Amerikaanse forward, aan.

Richardson was het voorbije jaar in Finland aan de slag bij BC Nokia. Het was zijn eerste seizoen in Europa na in de Amerikaanse universiteitscompetitie te hebben gespeeld bij de Colgate Raiders. In Finland maakte hij vorig seizoen indruk met gemiddeld 17,2 punten, 7,1 rebounds en 5,1 assists per wedstrijd. Hij pakte met BC Nokia de landstitel.

"Ik ben zeer blij dat we Tucker Richardson hebben kunnen aantrekken", zei coach Serge Crevecoeur in een persbericht van de club. "Hij is een speler die ik al heel lang volg na zijn mooie universitaire carrière en zijn zeer succesvolle eerste jaar in Finland. Hij toont veel veerkracht, aangezien hij kampioen van Finland werd door de zevende wedstrijd in zowel de halve finale als de finale te winnen, waarbij hij grote consistentie vertoonde. Bovendien is hij een complete speler: slim in het aanvallende spel, een goede schutter, in staat om de vrije man te vinden en intelligent in de defensieve rotaties. Hij is echt het ontbrekende stuk dat we zochten voor ons collectieve doel dit seizoen."

De club gaf nog aan dat met de komst van Richardson de kern voor volgend seizoen helemaal rond is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Tucker Richardson , basketclub , brussels , BXNT League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni