| Mohamed Amoura en Gustaf Nilsson (archiefbeeld).

Union moet topschutter Amoura naar Wolfsburg laten gaan

© BRUZZ - Belga
08/07/2024
Updated: 08/07/2024 15.41u

Vicekampioen Union ziet zijn Algerijnse topschutter Mohamed Amoura vertrekken naar de Bundesliga. De 24-jarige aanvaller heeft een contract getekend bij Wolfsburg, de club waar tien jaar geleden Kevin De Bruyne aan de verovering van de Europese voetbalwereld begon.

Het verhaal van Mohamed Amoura bij de Belgische vicekampioen en bekerwinnaar heeft uiteindelijk maar één seizoen geduurd. De kleine maar pijlsnelle Algerijnse aanvaller vervolgt zijn carrière bij het Duitse Wolfsburg. De middenmotor uit de Bundesliga huurt Amoura met verplichte aankoopoptie. Met de deal zou een transferbedrag van zo'n 17 miljoen euro gemoeid zijn.

Union plukte de 24-jarige Amoura midden augustus vorig jaar weg bij het Zwitserse Lugano. Zijn komst bleek een schot in de roos: hij scoorde achttien doelpunten en was goed voor vier assists in 32 wedstrijden in competitieverband. Ook in de Europa League (twee goals, één assist) en de Conference League (twee assists) liet hij zich opmerken.

"Ik ben trots en blij dat ik in de toekomst voor zo'n grote club in Duitsland kan spelen. Ik heb altijd in mijn hoofd gehad om de volgende stappen in mijn carrière in de Bundesliga te zetten. Daarom is Wolfsburg de perfecte match voor mij," klinkt Amoura opgetogen in een persbericht van zijn nieuwe club.

Exodus

Wolfsburg eindigde afgelopen jaargang op de twaalfde plaats in de Bundesliga, na een moeilijk seizoen. Amoura wordt in Wolfsburg ploegmaat van de Belgen Sebastiaan Bornauw en Aster Vranckx.

Net als in de zomer van 2022 en 2023 dreigt momenteel opnieuw een exodus bij de Belgische vicekampioen. Alexander Blessin, de Duitse trainer die Union vorig jaar naar winst in de bekerfinale leidde, staat volgend seizoen aan het hoofd van Sankt Pauli. Verder vreest Union eerstdaags spelmaker Cameron Puertas en die andere succesvolle aanvaller, Gustav Nilsson, kwijt te spelen aan een andere club.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Mohamed Amoura , Union , Wolfsburg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni