Union 

Union ontmoet Slavia Praag in derde voorronde van de Champions League

© Belga
22/07/2024
Updated: 22/07/2024 15.10u

Union Sint-Gillis neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen het Tsjechische Slavia Praag. Beide ploegen werden maandag aan elkaar gekoppeld tijdens de loting in het Zwitserse Nyon.

De wedstrijden in de derde voorronde worden afgewerkt op 6 en 7 augustus (heen) en 13 augustus (terug). Wie eerst thuis zal spelen moet nog worden bevestigd. De heenwedstrijd is in de Tsjechische hoofdstad, de terugmatch speelt Union in Anderlecht, in het Lotto Park. Dat reden daarvoor is dat het Koning Boudewijnstadion, waar de resterende Europese thuiswedstrijden worden gespeeld, nog niet klaar is op het moment van de wedstrijd.

Bij winst gaat de club door naar de play-offs van de Champions League, de laatste kwalificatieronde. Bij verlies worden de manschappen van nieuwe coach Sébastien Pocognoli opgevist in de play-offs van de Europa League. Belgisch kampioen Club Brugge zit rechtstreeks in de vernieuwde groepsfase van de Champions League, met 36 ploegen in een ranking.

Met Slavia Praag treft Union de vicekampioen van Tsjechië. Het team van coach Jindric Trpisovsky kondigt zich als een stugge tegenstander aan. De voorbije jaren bewezen de Tsjechen zich met sterke Europese campagnes in de Europa League (kwartfinales in 2019 en 2021) en Conference League (kwartfinales in 2022). In eigen land werden drie opeenvolgende titels behaald tussen 2019 en 2021.

Europees succes

Ook Union maakte de voorbije seizoenen indruk in Europa. In het seizoen 2022-2023 werden de kwartfinales van de Europa League bereikt, vorig seizoen waren de achtste finales van de Conference League het eindpunt voor USG.

In de Champions League konden de Unionisten nog geen potten breken. In de zomer van 2022 speelden ze hun tot dusver enige twee wedstrijden in de voorrondes van het kampioenenbal. Toen was Rangers - dat ook nu een van de mogelijke tegenstanders was - de opponent in de derde voorronde. De Schotten verloren in Leuven, waar Union destijds zijn thuiswedstrijd speelde, met 2-0, maar zetten voor eigen volk de scheve situatie recht met 3-0-zege, een klein trauma voor Union.

De Brusselaars begonnen het seizoen zaterdag met 1-2-winst in de Supercup bij kampioen Club Brugge. Op de openingsspeeldag van de nieuwe competitie trekt Union zaterdag naar promovendus FCV Dender.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni