Photonews

| Anouar Ait El Hadj, ex-Anderlecht en ex-RC Genk, speelde zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

Union heeft vrijdagavond de tweede speeldag in de Jupiler Pro League geopend met 3-1-winst tegen Beerschot. Bij de rust stond de vicekampioen al 2-0 voor, waardoor de eerste competitiezege bijna een formaliteit leek.

Dennis Eckert Ayensa opende de score al in de tweede minuut, op assist van nieuwkomer Mohammed Fuseini. Drie minuten voor rust verdubbelde Kevin Mac Allister de voorsprong door een door Alessio Castro-Montes genomen hoekschop in doel te koppen.

Charly Keita scoorde de aansluitingstreffer in de 48e minuut, goed voor het eerste doelpunt van Beerschot in de hoogste afdeling sinds april 2022. Het doelpunt bracht de Brusselaars niet van de wijs, al duurde het wel tot zeven minuten voor affluiten vooraleer Cameron Puertas de spanning weg nam.

Op de openingsspeeldag kwam promovendus Beerschot vorige week op eigen terrein niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Oud-Heverlee Leuven. Union kon toen niet winnen op het veld van Dender, de andere nieuwkomer in de Jupiler Pro League. Ook die wedstrijd eindigde op 0-0.

Met vier punten heeft Union even alleen de leiding in handen. Zaterdag staan KV Mechelen - Westerlo, Oud-Heverlee Leuven - Genk en Sint-Truiden - Charleroi op het programma.