| Archiefbeeld.

Union en Club Brugge treffen elkaar zaterdag om 20 uur in het Jan Breydelstadion voor de Supercup. Die ontmoeting tussen de landskampioen en bekerwinnaar leidt traditioneel het nieuwe voetbalseizoen in.

Union speelt voor het eerst de Supercup, die in 1979 in het leven geroepen werd. Bij Club Brugge staat de teller ondertussen op 21, één keer meer dan RSC Anderlecht. 17 keer won het de Supercup, wat van blauw-zwart de recordhouder maakt.

Voor Sébastien Pocognoli wordt het de vuurdoop als trainer van Union. Nooit eerder zat de voormalige Rode Duivel als T1 van een A-elftal op de bank bij een wedstrijd met inzet. Nicki Hayen is ook nog maar even trainer van Club Brugge - in maart nam hij het over van Ronny Deila - maar kan al zijn tweede prijs pakken.

Beide clubs kunnen met revanchegevoelens aan het duel beginnen. Club Brugge werd in de halve finales van de Beker uitgeschakeld door Union, waarna de Brusselaars, lang competitieleider, zich wel de landstitel afgesnoept zagen door de Bruggelingen.

Na de prelude gaat het seizoen volgend weekend echt van start met de eerste speeldag van de Jupiler Pro League. Club Brugge opent vrijdag de debatten met een thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. Een dag later gaat Union bij promovendus Dender op bezoek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni