Belga

| De vrouwen van RSC Anderlecht vieren hun landstitel, afgelopen maand mei.

Vernieuwde sportieve structuur bij RSCA Women: Moerman volgt Mattheus op

© Belga
27/06/2024

Assistent-trainer Dennis Moerman wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van de vrouwen van RSC Anderlecht. Dat bevestigde paars-wit donderdag via een persbericht. Moerman volgt op Neerpede Dave Mattheus op, die als nieuwe Director RSCA Women een nieuwe functie binnen de club krijgt.

Moerman is sinds vorige zomer aan de slag bij Anderlecht als assistent van Mattheus. Het duo gidste de paars-witte vrouwen vorig seizoen naar hun zevende opeenvolgende titel in de Lotto Super League. Voordien was Moerman hoofdcoach bij de vrouwenploegen van Club Brugge, AA Gent en Zulte Waregem.

"Mijn rol verandert, maar de ambities blijven dezelfde om in België prijzen te pakken en in Europa meer en meer een rol van betekenis te spelen", reageert Moerman op zijn promotie binnen de Brusselse club. "Ik ben vereerd om in het rijtje voorgangers te komen die stuk voor stuk het vrouwenvoetbal bij RSC Anderlecht hebben gebracht tot waar het nu staat. Ik kijk ernaar uit om, samen met speelsters en staf, er alles aan te doen om de legacy van deze geweldige club verder uit te bouwen en bij te dragen aan nieuwe, sportieve successen in de toekomst."

"Logische stap"

Mattheus was sinds de zomer van 2022 hoofdcoach van RSCA Women. Voordien was hij ook al trainer van de AA Gent Ladies.

Hij noemt zijn nieuwe job "een volgende logische stap".

"Ik heb enorm genoten van mijn twee seizoenen als hoofdcoach en de twee kampioenschappen die we met de RSCA Women hebben binnengerijfd. Ik ga er evenzeer van genieten om mezelf te kunnen toeleggen op de bredere werking van het vrouwenvoetbal bij RSCA en heb het volste vertrouwen in Dennis als hoofdcoach en in de bredere omkadering waarvan onze speelsters op dagelijkse basis kunnen genieten", vertelde Mattheus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , RSCA women , Dennis Moerman , Dave Mattheus , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni