Belga

| Spelers van RWDM vieren de openingstreffer van Piotr Parzyszek.

RWDM blijft ongeslagen in de Challenger Pro League, de vroegere tweede klasse. De Brusselaars versloegen vrijdagavond niet zonder moeite Francs Borains. In Boussu scoorde Gaëtan Robail een kwartier voor tijd de winnende treffer: 1-2.

De aanwezigheid van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez in de tribune (de in Brussel vaak gecontesteerde liberaal is sinds enkele jaren président van de club uit de Borinage) bracht de ploeg van Yannick Ferrara niet van haar stuk. In de gietende regen domineerde de leider, zonder evenwel grote kansen af te dwingen. Laaziri had in de openingsfase de grootste mogelijkheid, maar de thuisdoelman duwde de bal in hoekschop.

Net voor het halfuur was het wel raak. De Poolse draaischijf Piotr Parzyszek verlengde een corner van Robail in doel: 0-1.

Vanuit het niets maakte Curci vijf minuten later de gelijkmaker.

Daarna beleefde RWDM, met uitzondering van de openingsmatch tegen Patro Maasmechelen wellicht, de tot nog toe moeilijkste avond van het seizoen. Een aanklampende tegenstander belette dat de leider tot goede combinaties kwam. Het duurde tot in de 77ste minuut vooraleer Robail, hij weer, met een lob de eindstand vastlegde. De aanvaller blesseerde zich wel bij het doelpunt en werd van het veld gehaald.

Scheidsrechter Denil besliste de wedstrijd met nog zeven minuten te verlengen vanwege de vele blessurebehandelingen en wissels. Daarin kwam de thuisploeg nog tot één grote mogelijkheid maar Itrak trapte te driest, waardoor de bal naast het doel van Lathouwers ging.

Volgende week zondag neemt RWDM het thuis in een topper op tegen een andere ploeg uit Henegouwen, La Louvière. Dat team staat voorlopig tweede op drie punten van RWDM, maar speelt zijn wedstrijd van de zesde speeldag pas zondagavond.