Vincent Kompany heel even terug bij BX Brussels: 'Veel moeilijker dan ik ooit had gedacht'

AVP, TG
© BRUZZ
08/09/2024
Updated: 08/09/2024 17.02u

Vincent Kompany, sinds twee maanden aan de slag als trainer van Bayern München, was zondagochtend heel even in Brussel. De voormalige verdediger en trainer van RSC Anderlecht mag dan al jaren niet meer in de hoofdstad wonen, zijn geboorteplek houdt hem wel nog bezig. Zo blijft bijvoorbeeld eersteprovincialer BX Brussels een van zijn vele nevenprojecten. Na een periode waarin het met de club moeizamer ging, wil de oprichter terug het vuur aanwakkeren.

Even recapituleren: Vincent Kompany nam in 2013 de failliete derdeklasser Bleid over en verhuisde de club naar Brussel. Er kwam een nieuwe start in vierde klasse met een nieuwe naam - BX Brussels dus - nieuwe clubkleuren en een nieuw logo. Christel, zijn zus, runde de club die een magneet moest worden voor jong Brussels talent van allerlei pluimage. Honderden jeugdspelers kregen op verschillende locaties de kans op sociale en sportieve begeleiding. Het bleek een voltreffer, ondanks het gebrek aan een concrete plek waar de club rustig en gestaag kon groeien.

Maar, wat in 2013 begon als een veelbelovend sociaal én sportief project raakte stukje bij beetje op de achtergrond. De club verzeilde op een bepaald moment zelfs in tweede provinciale en dat was niet wat de toenmalige aanvoerder van Manchester City voor ogen had toen hij aan het project begon.

Zondagochtend was hij op bezoek in de wijk 'Het Rad' waar de teams momenteel hun wedstrijden afwerken en blikte hij terug op een lastige periode - 'Het was veel moeilijker dan ik ooit had gedacht' - maar drukte hij iedereen ook op het hart dat het project verre van dood is. Integendeel, "mensen van buiten Brussel zijn geïnteresseerd in de expertise die wij hier de voorbije elf jaren hebben opgebouwd."

Bekijk hier het hele gesprek dat BRUZZ met de voormalige speler en trainer van RSC Anderlecht voerde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Brussel-Stad , Sport , BX Brussels , Vincent Kompany

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni