| RWDM-trainer Yannick Ferrera

Yannick Ferrera tekent bij als trainer van RWDM: contract verlengd tot 2026

© BRUZZ
01/06/2024

RWDM-trainer Yannick Ferrera zal ook volgend seizoen in de dug-out van de Molenbeekse club te zien zijn. "Ik wil een goed gevoel terugbrengen bij onze spelers, onze gepassioneerde achterban en de Belgische voetbalwereld."

Ferrera nam afgelopen seizoen het roer over voor aanvang van de play-downs, die na een 7 op 18 resulteerden in degradatie. Desondanks blijft Ferrera aan boord bij RWDM, een keuze voor continuïteit en stabiliteit, klinkt het. "Ik weet wat er gebeurd is en waar we beginnen. Dit geeft me een ongelooflijke stimulans om verder te bouwen op onze sterke punten en vanaf het begin van het seizoen nieuwe dynamiek te creëren", aldus Ferrera op de clubwebsite.

De Brusselse coach zal het team leiden tot 2026, plus een extra jaar bij promotie naar eerste klasse. "Ik weet dat mentale overwinning de sleutel is tot het winnen van de beker (de Challenger Pro League, red.). Ik zal daaraan werken zodra onze spelers terugkeren naar de training. We hebben grote talenten en een geschiedenis van vechten en veerkracht."

'Collectieve winnaarsmentaliteit'

Ook eigenaar en voorzitter John Textor benadrukt in een statement waarom Ferrera blijft zitten als trainer. "Wat we willen voor het begin van het seizoen 2024/2025 is meer stabiliteit en een collectieve winnaarsmentaliteit. Yannick is de juiste man daarvoor. Hij kent de spelers, is eerlijk en direct, en zet talent altijd in dienst van collectieve overwinning."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni