Belga

| Kevin Mac Allister (rechts) moet het veld verlaten na zijn rode kaart.

Union zit in het sukkelstraatje na een terechte nederlaag tegen Antwerp op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League. The Great Old pakte in eigen huis de drie punten na een verdiende 2-0-zege tegen de Brusselse club, die op zijn beurt nu al bijna een maand niet meer kon winnen in de competitie.

Antwerp nam in het eigen Bosuilstadion een blitzstart tegen Union, dat al in de openingsminuut de bal uit zijn doel moest vissen. De vroege openingsgoal van de thuisploeg ging echter niet door, want de VAR had een fout gezien van Nederlander Gyrano Kerk op Union-middenvelder Noah Sadiki in de aanloop naar de treffer. Rond het kwartier scheelde het opnieuw bijzonder weinig voor Antwerp toen aanvaller Jacob Ondrejka een afstandschot op de paal mikte.

Tot ongeloof van het thuispubliek ging het ook een derde keer mis. Antwerp kreeg een penalty na hands van Union-verdediger Alessio Castro-Montes, maar spits Vincent Janssen plaatste het leer aan de verkeerde kant van de paal.

Janssen zette zijn misser in de tweede helft snel recht. De Nederlander verschalkte Anthony Moris van dichtbij met een harde volley en bezorgde Antwerp zo zijn meer dan verdiende voorsprong. Nadien ging het voor Union, dat amper iets tegenover de thuisploeg kon zetten, snel bergafwaarts. Verdediger Kevin Mac Allister pakte rond het uur z'n tweede gele kaart en met een knappe treffer zette Tjarron Chery (62.) Antwerp niet veel later definitief op weg naar de zege.

In het slot maakte ex-Anderlechtspeler Dennis Praet nog zijn eerste minuten voor zijn nieuwe club. In de stand stijgt Antwerp met tien punten uit zeven wedstrijden naar de zevende plek. Het vindt zo weer wat aansluiting bij leider Club Brugge, dat dertien punten heeft. Union zakt met negen punten naar plaats tien.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni