Kippen horen ook thuis in de grote stad, vinden ze bij Life is Wonderpoule, een Brusselse startup die kippen aan de stedelijke man en vrouw wil brengen. Om hun project op poten te zetten en kippenrennen te bouwen, zoeken ze 9.500 euro via een crowdfundingsactie.
Stadskippen in de lift
In 2015 organiseerde Leefmilieu Brussel nog het feest van de kip, om het kakelende dier in de bloemetjes te zetten. De gemeente Etterbeek sprong mee op de kar en gaf subdsidies aan zijn burgers om kippen te houden.
Twee jaar later zit kippenhouden nog steeds in de lift bij tuinierende Brusselaars. Om hen een handje te helpen startten Hugo Fustier en Martin François 'Life is Wonderpoule'. Ze ontworpen kippenrennen, aangepast aan de kleinere stadstuintjes.
Stadslandbouw
Kippen leggen niet enkel eitjes, ze verwerken ook organisch afval. Een Brusselaar verzamelt zelf elk jaar 66 kilogram organisch afval en dat kan een kip zonder veel moeite zelf oppeuzelen. Dat zijn behoorlijk wat rondjes minder afvalophaling voor Net Brussel.
Bij Life is Wonderpoule beseffen ze dat niet elke Brusselaar een tuin heeft die groot genoeg is om kippen te houden. Daarom willen ze hun diensten ook aanbieden aan scholen, rusthuizen en bedrijven. De kippenhokken van Life is Wonderpoule komen in drie maten, van small (twee kippen), medium (vier kippen) en extra large (zes kippen).
Leefmilieu Brussel geeft subsidies aan gemeentes die kleinschalige stadslandbouw promoten. De gemeente Jette bijvoorbeeld gaat een lessenreeks aanbieden die uitlegt hoe een Jettenaar kippen kan houden of een moestuintje kan starten op zijn of haar balkon.
Lees meer over: actua , Samenleving
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.