Het dreigingsniveau in België blijft op niveau 3 op een schaal tot 4. Dat heeft het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) maandag gezegd. Opschalen naar het maximale niveau, zoals in Frankrijk, wordt volgens een woordvoerder momenteel niet overwogen.
Dreigingsniveau blijft op niveau 3
Frankrijk besliste zondag het dreigingsniveau, het zogenaamde Vigipirate Plan, op te trekken naar het hoogste niveau, na de aanslag in Moskou waarbij zeker 137 mensen om het leven kwamen. Die aanslag werd opgeëist door de terreurorganisatie IS.
In België blijft het dreigingsniveau onveranderd op 3. Dat betekent dat de dreiging "ernstig" is. Het dreigingsniveau in België staat sinds 16 oktober op dat niveau, na de aanslag in Brussel waarbij twee Zweedse voetbalsupporters om het leven kwamen. Onder meer wegens de spanningen in het Midden-Oosten en een toename van antisemitisme bleef het niveau sindsdien behouden.
Het hoogste dreigingsniveau, niveau 4, impliceert dat de dreiging "zeer ernstig en nabij" is. Dat niveau is momenteel niet gerechtvaardigd, zegt het OCAD.
Lees meer over: Veiligheid , Ocad , dreigingsniveau , dreigingsniveau 3 , terreur , Terreurdreiging , Brussel Kort